Azért valódi, mert hamisat akartam csinálni, csakhogy nem kaptam fagyasztott krumplis nokedlit, vagy krumplinélkülit, vagy bármilyet. Viszont a juhtúrót meg a rendes túrót már megvettem... Úgyhogy csak rávettem magam a sztrapacskára, mert, bár szeretjük, időigényes, macerás, mégpedig azért, mert le kell reszelni a krumplit, ráadásul a LEGKISEBB lyukon, ami található a reszelőn... És ezt mindenki utálja. Én is.
Nade, elővettem az elektromos reszelőt. Utána meg a botmixert. Bármit, csak ne kézzel kelljen reszelni.
A krumpli:
A fele ment bele végül, 5db krumpli.
A reszelő:
Az eredmény:
Hát, ez sztrapacskába nem jó. Amúgy tökjó, csak ennél pépesebbnek kell lennie. Ekkor következett a botmixer:
Na, most már pépes (és kellően rondán néz ki).
Beletettem 2 tojást:
Beletettem egy púpozott evőkanál sót is, majd elkezdtem adagolni hozzá a lisztet. Az egyszerű keverőfejjel, nem a dagasztóval.
Kb. 70 deka liszt kellett hozzá. Íme, a végeredmény:
Videó hiányában azt mondanám, hogy emeljük ki a fakanalat a tésztából (vagy mi ez), és számoljunk lassan kettőig. Kettőre le kell esnie egy darabnak a fakanálról. Ha addigra már lefolyt a fele, túl híg a tészta. Ha meg sem mozdul, túl sűrű, nehezen fog átmenni a nokedliszaggatón. Kiteszteltem, bizony, csak nektek. :)
Közben tegyünk fel JÓ SOK vizet forrni, egy kis olajjal és sóval, majdan helyezzük rá a nokedliszaggatót, és szaggassunk. Ha nincs ilyenünk, egy kisebb vágódeszkára öntsük a tésztát, és vagdossuk késsel a vízbe.
Maximum 5 percig főzzük, addig gyújtsuk be a sütőt 180 fokra. Utána szedjük ki őket.
Most egy tálba tegyünk 500gr túrót, és feleannyi juhtúrót (én bryndzát vettem, kimérve), mindkettőt átnyomtam a krumplinyomón:
Ez a sárgásabb - és lágyabb - a juhtúró:
Még beletettem egy nagy tejföl felét, és még egy csapott evőkanál sót, és elkevertem:
Itt már tényleg nagyon unja az ember, de mindjárt kész!
Kikenjük a tepsit - jelen esetben kacsazsírral:
Rátesszük a nokedlit és a tejfölös túrót:
Azután elsimítjuk rajta.
Igyunk egy felest, koktélt, bármit, mert SEMMILYEN eszközzel nem lehet elsimítani. Inkább csak ráragad az eszközre a nokedli is... Azért csak küzdjünk, gondoljunk arra, milyen finom lesz... HA egyszer végre rákerül a túrós cucc...
És erre következne a pirított bacon, amit mi nem tettünk rá, mivel én nem eszem meg. Sorry. Úgyhogy ezt kihagyva, ráreszeltem a trappistát:
Éssss, mindeközben a sütő már tízszer bemelegedett, úgyhogy tegyük be, amíg megpirul rajta a sajt. 20 percre számítottam, 40-re hagytam bent. Voilá!
Ez a legnagyobb tepsim, 5-en ettük (de egész délután), beleértve két kisgyereket, és két adag maradt.
Amit nem mondtam, hogy maradt egy kevés túró. Az egésznek a harmada-negyede. Ebből körözöttet gyártottam. :)
Adjunk hozzá paprikát, borsot...
Paprikából kevesebbet, mint a képen, mert nagyon édes lett.
Egy fél lilahagymát:
És kész! :)
Jó étvágyat, mindkettőhöz! :)