Márpedig főzök!

Márpedig főzök!

Macerakirály, de abbahagyhatatlan

Sztrapacska. Valódi.

2016. március 15. - Márpedigfőzök

img_6582.JPG

Azért valódi, mert hamisat akartam csinálni, csakhogy nem kaptam fagyasztott krumplis nokedlit, vagy krumplinélkülit, vagy bármilyet. Viszont a juhtúrót meg a rendes túrót már megvettem... Úgyhogy csak rávettem magam a sztrapacskára, mert, bár szeretjük, időigényes, macerás, mégpedig azért, mert le kell reszelni a krumplit, ráadásul a LEGKISEBB lyukon, ami található a reszelőn... És ezt mindenki utálja. Én is.

Nade, elővettem az elektromos reszelőt. Utána meg a botmixert. Bármit, csak ne kézzel kelljen reszelni.

A krumpli:

img_6546.JPG

A fele ment bele végül, 5db krumpli.

A reszelő:

img_6548.JPG

Az eredmény:

img_6550.JPG

Hát, ez sztrapacskába nem jó. Amúgy tökjó, csak ennél pépesebbnek kell lennie. Ekkor következett a botmixer:

img_6551.JPG

Na, most már pépes (és kellően rondán néz ki).

Beletettem 2 tojást:

img_6552.JPG

Beletettem egy púpozott evőkanál sót is, majd elkezdtem adagolni hozzá a lisztet. Az egyszerű keverőfejjel, nem a dagasztóval.

Kb. 70 deka liszt kellett hozzá. Íme, a végeredmény:

img_6555.JPG

Videó hiányában azt mondanám, hogy emeljük ki a fakanalat a tésztából (vagy mi ez), és számoljunk lassan kettőig. Kettőre le kell esnie egy darabnak a fakanálról. Ha addigra már lefolyt a fele, túl híg a tészta. Ha meg sem mozdul, túl sűrű, nehezen fog átmenni a nokedliszaggatón. Kiteszteltem, bizony, csak nektek. :)

Közben tegyünk fel JÓ SOK vizet forrni, egy kis olajjal és sóval, majdan helyezzük rá a nokedliszaggatót, és szaggassunk. Ha nincs ilyenünk, egy kisebb vágódeszkára öntsük a tésztát, és vagdossuk késsel a vízbe. 

img_6556.JPG

Maximum 5 percig főzzük, addig gyújtsuk be a sütőt 180 fokra. Utána szedjük ki őket.

img_6557.JPG

Most egy tálba tegyünk 500gr túrót, és feleannyi juhtúrót (én bryndzát vettem, kimérve), mindkettőt átnyomtam a krumplinyomón:

img_6561.JPG

Ez a sárgásabb - és lágyabb - a juhtúró:

img_6566.JPG

Még beletettem egy nagy tejföl felét, és még egy csapott evőkanál sót, és elkevertem:

img_6567.JPG

Itt már tényleg nagyon unja az ember, de mindjárt kész! 

Kikenjük a tepsit - jelen esetben kacsazsírral:

img_6568.JPG

Rátesszük a nokedlit és a tejfölös túrót:

img_6569.JPG

Azután elsimítjuk rajta. 

Igyunk egy felest, koktélt, bármit, mert SEMMILYEN eszközzel nem lehet elsimítani. Inkább csak ráragad az eszközre a nokedli is... Azért csak küzdjünk, gondoljunk arra, milyen finom lesz... HA egyszer végre rákerül a túrós cucc...

img_6570.JPG

És erre következne a pirított bacon, amit mi nem tettünk rá, mivel én nem eszem meg. Sorry. Úgyhogy ezt kihagyva, ráreszeltem a trappistát:

img_6572.JPG

Éssss, mindeközben a sütő már tízszer bemelegedett, úgyhogy tegyük be, amíg megpirul rajta a sajt. 20 percre számítottam, 40-re hagytam bent. Voilá!

img_6578.JPG

Ez a legnagyobb tepsim, 5-en ettük (de egész délután), beleértve két kisgyereket, és két adag maradt.

Amit nem mondtam, hogy maradt egy kevés túró. Az egésznek a harmada-negyede. Ebből körözöttet gyártottam. :)

Adjunk hozzá paprikát, borsot...

img_6573.JPG

Paprikából kevesebbet, mint a képen, mert nagyon édes lett.

Egy fél lilahagymát:

img_6575.JPG

És kész! :) 

img_6576.JPG

Jó étvágyat, mindkettőhöz! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://marpedigfozok.blog.hu/api/trackback/id/tr278479548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása