Még mindig van fagyasztott málnánk, és túró is volt itthon, és valami nem átlagosat akartam csinálni, ja és étcsoki kevés volt itthon... Így a csokis szuflé helyett megszavaztuk a túrósat.
Az neki a neve, hogy "túrószuflé forró málnaöntettel". No.
450gr fagyasztott málnát engedjünk fel. (Ez nem történt meg.) Kevés vízzel forraljuk fel, és öntsük bele egy fél citrom levét. Citrom nem volt itthon, és a kevés víz sem lett olyan kevés, íme:
Ennél jóval kevesebb víz is elég. Felforrt, kihűlt, leturmixoltam - és tettem bele egy evőkanál porcukrot, mert számomra ehetetlenül savanyú volt.
Oké, ezek után fel kell verni 4 tojássárgáját habbá, 40gr porcukorral. Hát, a 40gr porcukor bazi sok bele, de nagyjából felverődött:
Köszönjük néked Nagykonyhagép!
A többi hozzávalót is keverjük össze, én a habverő fejjel csináltam:
40gr porcukor, 20gr keményítő, 1 cs. vaníliáscukor (jobbaknak egy vaníliarúd kikapart belseje), egy citrom héja (akinek ugye van otthon). Igen kicsi mennyiség ez:
Plusz 4 tojássárgája, és 100gr túró. Ezek mind együtt így néznek ki:
A túrót törjük át. Ne úgy, mint én, aki nem törte át, hogy óriási túródarabok maradnak benne, mert úgy nem az igazi.
Végül, keverjük bele, óvatosan forgatva ugye, a habot. Ez számomra reménytelen. Most vagy belekeverjük, vagy nem. De fogatva?? Az eredmény:
Csak mondom, hogy az alján áll a tojássárgájás rész.
Fogjunk ilyen kis kerámia szufléedénykéket, amiből 6 kéne, és nekem természetesen 4db van, és vajazzuk, majd porcukrozzuk ki őket.
Elővettem még 2 üvegtálkát, aminek az volt az aljára írva, hogy "heat resistant", és azokat is kivajaztam, porcukroztam. Majd elővettem a legszebb, négyszögletes kerámiasütőedényemet... És nem fértek bele.
Az edénykéket nem szabad színültig tölteni, max 3/4-ig, és alá kell önteni egy ujjnyi forró vizet. Mivel nem bírtak ebbe beleférni, elővettem a legszakadtabb tepsimet, amiben már nem sütünk, csak olyat, ami nem ér hozzá.
Ebbe belefértek.
Ne felejtsük el a vizet aláönteni, attól még, hogy azt elfelejtettem lefotózni.
Végül betoljuk a sütőbe, 180 fokra, 18-20 percre (tehát 19 percre).
Íme:
Hát, nem igazán jöttek fel. De egyébként finomak lettek - ugyan szerintem kicsit tojásízűek, de állítólag ezek mind ilyenek. A málnaszósz nagyon feldobja, azzal az igazi. Ennél azért többet tegyünk rájuk:
És ne feledjük, "forró málnaszósszal". (Hidegen is jó volt.)
Jó étvágyat! :)
És még ezt is muszáj feltennem:
UI: Ha igazán jók akarunk lenni, át is passzírozzuk a málnát, hogy ne legyenek benne magok. Én nem találtam fontosnak.
UI.2: A hozzávalók listája még egyszer:
450gr fagyasztott málna
1 citrom
4 tojás
100gr túró
vaníliarúd/vaníliáscukor 1cs.
80gr porcukor
20gr keményítő
vaj a formák kikenéséhez.