Márpedig főzök!

Márpedig főzök!

Szufla. Ja nem, szuflé.

2016. március 21. - Márpedigfőzök

img_6620.JPG

Még mindig van fagyasztott málnánk, és túró is volt itthon, és valami nem átlagosat akartam csinálni, ja és étcsoki kevés volt itthon... Így a csokis szuflé helyett megszavaztuk a túrósat. 

Az neki a neve, hogy "túrószuflé forró málnaöntettel". No.

450gr fagyasztott málnát engedjünk fel. (Ez nem történt meg.) Kevés vízzel forraljuk fel, és öntsük bele egy fél citrom levét. Citrom nem volt itthon, és a kevés víz sem lett olyan kevés, íme:

img_6598.JPG

Ennél jóval kevesebb víz is elég. Felforrt, kihűlt, leturmixoltam - és tettem bele egy evőkanál porcukrot, mert számomra ehetetlenül savanyú volt.

img_6611.JPG

Oké, ezek után fel kell verni 4 tojássárgáját habbá, 40gr porcukorral. Hát, a 40gr porcukor bazi sok bele, de nagyjából felverődött:

img_6602.JPG

Köszönjük néked Nagykonyhagép!

A többi hozzávalót is keverjük össze, én a habverő fejjel csináltam:

40gr porcukor, 20gr keményítő, 1 cs. vaníliáscukor (jobbaknak egy vaníliarúd kikapart belseje), egy citrom héja (akinek ugye van otthon). Igen kicsi mennyiség ez:

img_6601.JPG

Plusz 4 tojássárgája, és 100gr túró. Ezek mind együtt így néznek ki:

img_6605.JPG

A túrót törjük át. Ne úgy, mint én, aki nem törte át, hogy óriási túródarabok maradnak benne, mert úgy nem az igazi.

Végül, keverjük bele, óvatosan forgatva ugye, a habot. Ez számomra reménytelen. Most vagy belekeverjük, vagy nem. De fogatva?? Az eredmény:

img_6606.JPG

Csak mondom, hogy az alján áll a tojássárgájás rész.

Fogjunk ilyen kis kerámia szufléedénykéket, amiből 6 kéne, és nekem természetesen 4db van, és vajazzuk, majd porcukrozzuk ki őket.

img_6608.JPG

Elővettem még 2 üvegtálkát, aminek az volt az aljára írva, hogy "heat resistant", és azokat is kivajaztam, porcukroztam. Majd elővettem a legszebb, négyszögletes kerámiasütőedényemet... És nem fértek bele.

img_6609.JPG

Az edénykéket nem szabad színültig tölteni, max 3/4-ig, és alá kell önteni egy ujjnyi forró vizet. Mivel nem bírtak ebbe beleférni, elővettem a legszakadtabb tepsimet, amiben már nem sütünk, csak olyat, ami nem ér hozzá.

Ebbe belefértek.

img_6610.JPG

Ne felejtsük el a vizet aláönteni, attól még, hogy azt elfelejtettem lefotózni.

Végül betoljuk a sütőbe, 180 fokra, 18-20 percre (tehát 19 percre).

Íme:

img_6613.JPG

Hát, nem igazán jöttek fel. De egyébként finomak lettek - ugyan szerintem kicsit tojásízűek, de állítólag ezek mind ilyenek. A málnaszósz nagyon feldobja, azzal az igazi. Ennél azért többet tegyünk rájuk:

img_6620.JPG

És ne feledjük, "forró málnaszósszal". (Hidegen is jó volt.)

Jó étvágyat! :) 

img_6618.JPG

És még ezt is muszáj feltennem:

img_6616.JPG

UI: Ha igazán jók akarunk lenni, át is passzírozzuk a málnát, hogy ne legyenek benne magok. Én nem találtam fontosnak.

UI.2: A hozzávalók listája még egyszer:

450gr fagyasztott málna

1 citrom

4 tojás

100gr túró

vaníliarúd/vaníliáscukor 1cs.

80gr porcukor

20gr keményítő

vaj a formák kikenéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://marpedigfozok.blog.hu/api/trackback/id/tr528505516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása