Márpedig főzök!

Márpedig főzök!

A hal neve: ton.

Összetevő: 4. Omega: 3. Főzőeszközök: 3. Meg tejszín.

2016. április 25. - Márpedigfőzök

img_7447.JPG

Nagyon egyszerű és nagyszerű! Mi is túl kevés halat eszünk. Heti kétszer, na persze. Évi kétszer örülök, ha van. Nem is értek hozzá (ehhez sem), nem is nagyon szeretem... Ez a tonhalas tészta az, ami erősíti a szabályt. :)

Fogj egy kicsi tonhalkonzervet. A sós verziót, ha találtál sótlant is a boltban. A rózsaszín a legfinomabb, szerény véleményem szerint, amelynek neve úgy kezdődik, mint Brazília egyik városáé. Bontsd ki, de NE így:

img_7437.JPG

Igen, beleesett a teteje...

Az olaj nagy részét le szoktam önteni, a maradékot halastul egy lábosba teszem, kislángon. Rápréselek egy gerezd fokhagymát:

img_7440.JPG

Ráöntök egy kis doboz tejszínt: 330gr volt, és főzőtejszínt sikerült, mert az volt itthon.

img_7442.JPG

Újabb két perc keverés.

img_7443.JPG

Végül tettem bele 5 evőkanál konzerv kukoricát:

img_7444.JPG

És ezegyszer néhány csepp citromlét, amit soha nem szoktam. És sótlan lett, úgyhogy utána kellett sózni.

Bármilyen tésztára tehetjük, a tetejére reszelt sajt, és kész!

img_7447.JPG

Jó étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marpedigfozok.blog.hu/api/trackback/id/tr278424212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása