Nagyon egyszerű és nagyszerű! Mi is túl kevés halat eszünk. Heti kétszer, na persze. Évi kétszer örülök, ha van. Nem is értek hozzá (ehhez sem), nem is nagyon szeretem... Ez a tonhalas tészta az, ami erősíti a szabályt. :)
Fogj egy kicsi tonhalkonzervet. A sós verziót, ha találtál sótlant is a boltban. A rózsaszín a legfinomabb, szerény véleményem szerint, amelynek neve úgy kezdődik, mint Brazília egyik városáé. Bontsd ki, de NE így:
Igen, beleesett a teteje...
Az olaj nagy részét le szoktam önteni, a maradékot halastul egy lábosba teszem, kislángon. Rápréselek egy gerezd fokhagymát:
Ráöntök egy kis doboz tejszínt: 330gr volt, és főzőtejszínt sikerült, mert az volt itthon.
Újabb két perc keverés.
Végül tettem bele 5 evőkanál konzerv kukoricát:
És ezegyszer néhány csepp citromlét, amit soha nem szoktam. És sótlan lett, úgyhogy utána kellett sózni.
Bármilyen tésztára tehetjük, a tetejére reszelt sajt, és kész!
Jó étvágyat! :)