Balról jobbra: sima, sajtos, alul pedig sajtos-lenmagos. De a sima is sajtos. Szóval értitek.
Tehát. Mindezeket összekeverjük:
1 bögre liszt
3/4 ek. só
1/2 ek. őrölt bors (opcionális)
4 ek. vaj (nem olvasztva)
226 (???) gr reszelt sajt - cheddart ír, én trappistával csináltam
3-4 ek víz.
Sima keverőfejjel keverte a Nagykonyhagép.
Utána következik a víz:
A receptírónak se' állt össze, úgyhogy adjunk még hozzá vizet (ő is ezt tette). Én összesen legalább 8 evőkanállal tettem bele, hogy végre összébb álljon.
Aztán golyóvá nyomkodtam.
Minimum 20 percre kell a hűtőbe tenni, és gondolom, becsomagolva jobb lenne, de elfogyott az átlátszó fóliám, és aznap este már semmire nem volt időm, úgyhogy egy éjszakát várakozott a hűtőben. Max. 24 órát ír.
Utána megkíséreltem kinyújtani, kicsit lisztes deszkán. Amilyen vékonyra csak tudtam.
Elcseszett ágaskodó szteggoszaurusznak pont jó lesz.
Majdan kiszaggatjuk, kicsike formákkal. A gyerekek a szívecskére és a holdra szavaztak.
Ráhajigáljuk őket a sütőpapírra, és ha akarjuk, szórjunk rá még sajtot, vagy bármilyen magot. Így utólag, szebbek lesznek, ha megkenjük őket tojássárgájával.
175 fokon süssük őket 15-20 percig (gyakorlatilag 15 perc elég volt, ha már barnák, kivehetjük őket).
Voilá! :)
Egy pár perc, és elfogytak. Mind, pedig 2 tepsi lett. :)