Márpedig főzök!

Márpedig főzök!

Fahéjas goffri...

...amit soha többet nem sütök.

2016. április 30. - Márpedigfőzök

Pedig egyszerű. Könnyű. Fahéjas. Goffri. De leégettem a vaníliapudingot, kidobtam a lábost, és minden tök büdös.  Nna, elmondom azért.  Összekeverjük ezeket, ilyen sorrendben: 20dkg puha vaj 15dkg cukor 2 tojás 1 tk. őrölt fahéj 15 dkg darált dió 1dl tejszín 30dkg liszt. Itt az utolsó 3…

Tovább

Káposztás hiszti

Káposztás lángos, aminek nem sok köze van a lángoshoz, amúgy...

Minden összejött ezzel a nyamvadt káposztás lángossal: a reszelő nem volt jó, az élesztő lejárt, a liszt kevés lett... De már annyira régen kinéztem ezt a receptet, és olyan marhára akartam lángost sütni - nem tudom, miért, hátha előbb nyár lesz, vagy ilyesmi. Szóval megsütöttem, nagy hiszti…

Tovább

Habostorta

Habkarika, korong alakban, csokiöntettel. Ha vasalunk, például.

Hát erre nagyon kíváncsi voltam, mivel még soha nem csináltam habkarikát. Azt a borzalmat, amit régen a Karácsonyfára tettünk. Vagy még ma is, de én már ránézni sem bírok. Viszont kíváncsi voltam, ez-e a receptje. Éssss igen. :) Nagyon kevés vele a munka, de akkor álljunk neki, ha van mit…

Tovább

A hal neve: ton.

Összetevő: 4. Omega: 3. Főzőeszközök: 3. Meg tejszín.

Nagyon egyszerű és nagyszerű! Mi is túl kevés halat eszünk. Heti kétszer, na persze. Évi kétszer örülök, ha van. Nem is értek hozzá (ehhez sem), nem is nagyon szeretem... Ez a tonhalas tészta az, ami erősíti a szabályt. :) Fogj egy kicsi tonhalkonzervet. A sós verziót, ha találtál sótlant is a…

Tovább
süti beállítások módosítása