Előrebocsátom, nem lesz belőle sok. Egy kb. 25 centis szögletes szilikon formában sütöttem, és a harmadát simán benyomtam egyedül. A többi is hamar eltűnt. Legközelebb dupla adagot csinálok.
Egyébként úgy kezdődött, hogy az én leg... (bármely pozitív jelző behelyettesítendő) barátnőm azt kérdezte, nincs-e egy brownie receptem. Nem volt, de most már van. :)
Hozzávalók:
1/2 bögre növényi olaj (olívát használtam)
1 bögre cukor
1 tk vanília (ezt nem tudtam értelmezni, úgyhogy beletettem egy csomag vaníliáscukrot)
2 tojás
1/4 tk. sütőpor
1/4 tk só
1/3 bögre kakaópor (cukrozatlan)
1/2 bögre liszt.
Én először a cukrot és a 2 tojást kevertem össze, és a legvégére hagytam az olajat. De szerintem édesmindegy.
Ilyen lesz, habverőfejjel:
Ha mindent összekevertünk, kikent kb 20-25 cm-es tepsibe tesszük. Én nem kentem ki, lévén szilikon.
175 fokra betesszük a sütőbe 20 percre, vagy amíg a szélétől kezd elválni. Ne süssük túl, mert úgy marad finom a közepe.
Szokás szerint, meg kellett kóstolnom, nem bírtam várni... És szokás szerint, hiba volt. Megfordítottam, és frankón beleragadt...
Úgyhogy javaslom mégis a kikent verziót... és várni, amíg hűl egy kicsit...
Persze, így legalább észrevétlenül megehetjük a lemorzsálódott darabkákat... :)
Felvágtam, és megfordítottam, nehogy ronda képet tegyek fel:
Most, hogy így nézem róla a képet, kedvem támadt megint megsütni. Pedig tudjuk, mennyire imádok a konyhában tevékenykedni... De annyira finom lett!
Megjegyzés: édesszájúaknak mehet bele több cukor. A holland kakaópor legalábbis elég keserű, így a brownie sem lett éppen édes. Leginkább a "nagyon csokis" jelzővel illetném. Vagy extra csokis. Überbrutálcsokis... :)