Nem tudom megszokni, hogy kefir és nem kefír, de ez legyen az én bajom. Nagyon gyors süti, mindent összekeverünk, betesszük a sütőbe 180 fokra, és kész. Elvileg.
Hozzávalók:
4 tojás
200gr cukor
400gr finomliszt
1 csomag sütőpor
2dl olívaolaj
3,5dl kefir
végül gyümölcs, 10dkg, jelen esetben málna, de szerintem bármilyen bogyós jó
A fenti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat, illetve a lisztbe előzetesen belekeverhetjük a sütőport. Azt mondják az okosok (meg akik már tudnak normális sütit sütni). Én habverőfejjel csináltam.
Itt tartok az olívaolajnál:
Azt hittem, soha nem vegyül el az olívaolaj, de csak sikerült neki:
Végül beleöntöttem a kefirt. A nagy dobozos majdnem 4dl, beleöntöttem mindet, és bevallom, a lisztből is egy picit többet sikerült:
Azt írja a recept, hogy 26 centis kivajazott+lisztezett tepsibe tegyük, avagy tortaformába.
Mivel nekem van egy éppen ekkora szilikon tortaformám, azt nem kenegettem, csak beleöntöttem a tésztát:
Majdnem színültig lett. Ezt a hibát többet nem követem el. Legalább 30 centis formába kellett volna önteni... De ezt ekkor még nem tudtam.
Rászórtam a fagyasztott málnát, nem mértem, csak ahogy sikerült:
Majdan egy kanállal belenyomkodtam őket (tiszta élvezet):
És betettem a 180 fokos sütőbe. Légkeverés nélkül, valószínűleg ez is hiba volt. Elvileg 30-35 percig kellene sütni, majd tűvel szurkálni.
Hát én sütöttem. Szurkáltam. Sütöttem. Szurkáltam...
Majd az ötvenedik percben kivettem, mert féltem, hogy szénné ég.
Szépen kinőtt a formából.
Bizony. Ez mind a süti. Ha ráállnánk, elérnénk a felhőket.
Képtelen voltam kivárni, hogy kihűljön, úgyhogy nagy sziszegések közepette lefejtettem róla a kb. 100 fokos formát. Nem ragadt bele, de egy darabot sikerült lemorzsolnom róla. Az eszköz (lásd: lapátka) sem volt megfelelő ahhoz, hogy segítsen kivenni a formából.
Azután elvágtam... És itt kezdtem káromkodni.
A belseje FOLYIK.
Az ott középen, na az totál nyers maradt.
Íme, egy szelet a széléről:
Javára szóljon, hogy a nem nyers részeit azonnal megettük. Mindet. Cukros, finomlisztes, ...és nagyon finom.
Szóval, hogy ti ne járjatok így:
Minimum 26, de inkább 30 centis tepsi/forma szükséges.
A légkeverést ne felejtsétek el beállítani, ha van rá opció.
SOKKAL, de sokkal több gyümölcsöt tegyetek bele. Rengeteget. Mert ahol a málna van benne, ott lett a legfinomabb. A tészta édes, a málna savanykás - maga a tökély. :)